• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Atticus Lestrange > Tenebra
Tenebra
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Atticus Lestrange
Akolici
You can tell how dangerous a person is by the way they hold their anger within themselves quietly.
Zawód
urzędnik MM, bywalec podziemi
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
zaręczony
Uroki
Czarna Magia
10
15
OPCM
Transmutacja
6
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
12
13
5
Brak karty postaci
05-10-2025, 11:51

Tenebra
Wyjątkowo cicha i łagodna, towarzyszy Atticusowi od niemal sześciu lat; ma zwyczaj "ugoszczenia się" w domostwie adresata, dopóki nie otrzyma odpowiedzi.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta

Strony (2): « Wstecz 1 2
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Lorcan Lestrange
Akolici
Głupiec z sercem i bez rozumu jest równie nieszczęśliwy, jak głupiec z rozumem i bez serca.
Zawód
Historyk; poszukiwacz artefaktów
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
14
8
OPCM
Transmutacja
10
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
10
10
9
Brak karty postaci
07-02-2026, 09:51

Lorcan Lestrange

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Kornwalia, Lestrange Manor 5 maja 1962

Drogi Bracie

Nigdy nie brakowało Ci należytej odwagi, aby mówić wprost to, co myślałeś, zawsze pozostawałeś lojalny i wierny, wobec swoich przekonań.
W tej grze, która się dzieje nieraz za naszymi plecami, zawsze powtarzałeś, że należy uważać na słowa i żonglować nimi na szachownicy wydarzeń, tak aby nigdy nie stracić stabilnego gruntu spod nóg – nie trać go. Na brodę Merlinia uważaj na słowa, nawet jeśli w piersi rozpiera Cię furia, tak powstrzymaj się, bo tak frontalna walka nie przyniesie niczego dobrego. Sam mnie przed tym chroniłeś i ostrzegałeś, gdy mój temperament brał górę nad rozsądkiem.
Nie powiem Ci, co czynić, bo w lawirowaniu na śliskich zakrętach Ministerstwa, wśród ludzi wszelakich upodobań i sympatii, to Ty drogi Bracie wyznajesz się najlepiej – znane są Ci te gierki i podchody. Dlatego ufam w Twoje możliwości.

Jeśli jednak kiedykolwiek zechcesz odetchnąć od swądu cygar i politycznych gierek. To zabiorę Cię ze sobą w dzikie ostępy.

Uważaj na siebie

Lorcan

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Oriana Medici
Akolici
niepokorne myśli, niepokoje
Zawód
magimedyczka, genetyczka, badaczka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
zaręczona
Uroki
Czarna Magia
4
0
OPCM
Transmutacja
4
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
25
9
Siła
Wyt.
Szybkość
5
6
8
Brak karty postaci
07-02-2026, 14:03

Oriana

Londyn, 07.05.62

Najdroższy,

przepraszam, ale wiesz, że to wszystko mnie stresuje. Trzeba będzie uciszyć te głosy i plotki nim zdecydujemy się podjąć kroki w stronę ślubu, chyba że skorzystamy z fali kontrowersji. Może to jest myśl, nie wiem. Mój ojciec jest wściekły, bo sprowadza to skojarzenia z poglądami też mojej rodziny, ale może to czas, byśmy przestali milczeć. Oczekujmy reakcji braci i sióstr.
Wierzę, że to wszystko, to stek dziennikarskich bzdur na podwyższenie słuchalności audycji. Spróbujemy to jakoś wyciszyć, choć czuję, że każdy ma już dość tego, co się dzieje i wiele głosów, które były niewypowiedziane, wybrzmiały za Tobą.  Tylko głupiec uznałby, że podważasz władzę, gdy po prostu zależy Ci na jakości. Nie bacząc na to, co się stanie, stoję po Twojej stronie.
Kocham Cię, widzimy się za kilka dni, gdy skończę nocne dyżury. 

Twoja,

Oriana

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Nathaniel Crouch
Czarodzieje
For a child, the loss of a parent is the loss of memory itself
Zawód
Student prawa magicznego, lobbysta
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
16
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
8
10
5
Brak karty postaci
07-02-2026, 14:14

Nathaniel Crouch

Manchester, 5 maja 1962

Drogi Panie Lestrange

Przyznaję, że byłem zaskoczony, a to rzadki przypadek. Taki wykaz szacunku, który wielu powierzchownie uznałoby  za nieopłacalny o wiele więcej mówi człowieku w chwilach trudnych. Zmiana rządów i reguł gry, które chce wprowadzić Leach powoduje, że wielu będzie musiała odpowiedzieć sobie na pytania i zastanowić się po której stronie stoją.

Będzie to zapamiętane, nie obawiaj się o przyszłość.

Spodziewam się, że te słowa zwrócą uwagę nowego Szefa Departamentu. Jeśli mogę pozwolić sobie na radę, to właśnie będzie ona związania z pamięcią. Pamiętaj kim jest Octavian Shacklebolt. Tak, jest byłym aurorem i człowiekiem służb, zawsze będzie stać po ich stronie. Tak, ma zaufanie Leacha, lecz nie sądzę, żeby była tak wielka sympatia. Co najważniejsze jednak – jest jednym z nas, błękitnokrwistym czarodziejem. Nie pozwól, aby gierki Leacha przysłoniły tą prawdę. Nawet pomimo radykalnie różnych poglądów, w tym szczególnym momencie musimy być zjednoczeni.

Z poważanem

Nathaniel

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Morty Dunham
Akolici
Nie pomyl nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu.
Zawód
muzyk - wiolonczelista, wróżbita
Genetyka
Czystość krwi
jasnowidz
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
0
15
OPCM
Transmutacja
0
20
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
11
10
Brak karty postaci
07-02-2026, 16:15

Morty Dunham

Londyn, 6 maja 1962

Atticusie,

Nie spodziewałem się, że ty będziesz tym, który dorzuci kolejną zapałkę do płonącego stosu, ale widocznie czasem trzeba podkręcić atmosferę, aby utorować prawdziwe drogę do rzeczywistości.

Nie zapytam, czy za tę szczerość dotknął Cię konsekwencje. Jestem pewny, że wiesz, jak ugasić ten pożar na czas, zanim Cię dosięgnie.

Morty

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Xavier Burke
Śmierciożercy
Zawód
Badacz artefaktów, handlarz informacjami
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
żonaty
Uroki
Czarna Magia
0
20
OPCM
Transmutacja
11
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
15
10
5
Brak karty postaci
08-02-2026, 14:40

Xavier Burke

Londyn, 1 maja

Drogi Kuzynie,

Muszę przyznać, że dzisiejsza radiowa audycja niezmiernie poprawiła mi humor. Przyznam nawet, że zaśmiałem się w głos słuchając tych wszystkich głupot.
Śpieszę z gratulacjami, bo jako jedyny miałeś odwagę powiedzieć to co myśli większość. Nie przejmowałbym się specjalnie na twoim miejscu tym wszystkim. Społeczeństwo składa się z motłochu i ludzi niskiej inteligencji, jest jednak również niestety, a może i stety, podatne na manipulacje. Wychodzę jednak z założenia, że biorąc pod uwagę twoje umiejętności poruszania się w tym ministerialnym cyrku, nie będziesz miał żadnych problemów aby zaznaczyć swoją pozycję i dać do zrozumienia, że twoje słowa nie były tylko twoje, co próbował przekręcić ten cały marionetkowy dziennikarz.
W razie ewentualnych kłopotów lub komplikacji wiesz gdzie mnie znaleźć, moje drzwi są zawsze dla ciebie otwarte.

Jeszcze raz gratuluje,

Xavier

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Primrose Burke
Czarodzieje
Zawód
Badaczka artefaktów i run
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
zaręczona
Uroki
Czarna Magia
12
9
OPCM
Transmutacja
10
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
10
8
Brak karty postaci
10-02-2026, 19:01
[Obrazek: bggsUDa.jpeg]

Spoiler
Informujemy, że nie jest planowane osobne wydarzenie fabularne, a jedynie wątek, w ramach którego goście będą mieli możliwość złożenia życzeń Państwu Młodym.
W trakcie wątku przewidziana jest swobodna gra elementów weselnych w lokacji, takich jak tańce czy bankiet. Nie będą jednak prowadzone żadne mini-eventy ani dodatkowe aktywności moderowane.

Jedynymi elementami eventowymi będą trzy akcje z rzutami kośćmi:
-rzut dotyczący prezentu od Państwa Młodych dla gości weselnych,
-rzut na drinka serwowanego na zakończenie uroczystości.
-rzut na wróżbę

Jeżeli uznacie, że wasze postacie zostają na noc, kolejnego dnia możecie przyjąć, że dla gości przewidziane są atrakcje takie jak poranna herbatka, polowanie czy wycieczka po rezerwacie. Wszystkie te aktywności można rozgrywać we własnym gronie, a jeśli macie ochotę to również wciągnąć w nie Państwa Młodych. Chętnie z wami pogramy.
W przypadku wycieczki po rezerwacie możecie śmiało założyć, że towarzyszy wam pracownik rezerwatu, który pełni rolę przewodnika.

Bardzo prosimy o danie nam znać czy przyjdziecie zagrać z nami wspólnie wątek, do 23.02
Wątek zacznie się po oficjalnym zakończeniu poprzedniego okresu i jego rozliczeniu. Orientacyjna data rozpoczęcia wątku to 24.02 - 28.02.2026
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek
Strony (2): « Wstecz 1 2

Skocz do:

Aktualny czas: 14-02-2026, 20:18 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.