• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Aktywność > Poszukiwania > Kto zaczyna?
Odpowiedz
Odpowiedz
Serpens
Konta Specjalne
Magia to potęga
Zawód
twórca
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
mugol
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
0
0
OPCM
Transmutacja
0
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
0
0
0
Brak karty postaci
24-05-2025, 16:27

Kto zaczyna?

W tym miejscu możesz odnaleźć kompanów do wspólnej rozgrywki: umieścić swoje ogłoszenie, przedstawić pomysł na wątek lub przejrzeć dostępne niżej propozycje innych graczy i odpowiedzieć na jedną z nich. 

Jeśli umieszczone przez ciebie ogłoszenie przestanie być aktualne, wyczyść treść posta - moderatorzy usuną nieważne ogłoszenie. 

Kod:
[b]Imię i nazwisko:[/b]
[b]Pomysł na wątek:[/b] przedstaw swój pomysł na grę
[b]Wymagania specjalne:[/b] np. czystość krwi, płeć, klasa społeczna, zawód współgracza, lokalizacja rozgrywki

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Kenneth Fernsby
Czarodzieje
Zawód
Kapitan "Złotej Łani", przemytnik
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
12
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
11
11
12
Brak karty postaci
04-08-2025, 09:15
Imię i nazwisko:Kenneth Fernsby
Zapraszam na wąteczki, aby rozruszać się na forum.

Pomysł na wątek:
1.Towary, przemyt
Moja łajba czeka na działanie. Może chcesz odebrać towar jaki dla ciebie przywiozłem? A może dopiero szukasz gościa, który się nie boi przepłynąć pół globu po jakieś cacuszko? To idealnie trafiłeś, jestem twój człowiek. Pozostaje ostatnia, ale jakże ważna kwestia: Ile to dla ciebie warte? I czy ja na tym zarobię. Wiesz o czym mówię.
Wymagania specjalne: Wszyscy, kim jesteś nie gra roli, ważne że masz kasę.

2.Chodźmy się napić
I być może wpadnijmy w kłopoty albo pograjmy w karty albo zwyczajnie spędźmy miło czas. Może to dobry moment, aby odkurzyć dawne znajomości? Albo może zawrzeć te nowe, które czekają za rogiem? Znaliśmy się jeszcze z czasów szkolnych? A może kiedy jeszcze byłem zwykłym marynarzem? A może jesteś kumplem od kieliszka? Nie ważne, ważne, że jesteśmy tu i teraz.
Wymagania specjalne:Każdy, płeć, status, krew - to nie jest ważne
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Irina Macnair
Śmierciożercy
Wspomnienia są jak zwłoki. Po wydobyciu nigdy nie są takie same.
Zawód
kostucha, matka i rzeźbiarka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
pełna
wdowa
Uroki
Czarna Magia
0
30
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
6
5
Brak karty postaci
09-08-2025, 21:21
Imię i nazwisko: Irina Macnair
Pomysł na wątek: Oferuję profesjonalne usługi pogrzebowe, piękne ceremonie, sprawne przygotowania, wykonujemy renowacje krypt i nagrobków rodzinnych, również rzeźbię. Może mogę ci jakoś pomóc? A może masz jakiś inny pomysł na wątek, w którym Pani Macnair idealnie się sprawdzi? Możemy rozmawiać o śmierci, możemy robić poważne biznesy, możemy zgłębiać czarną magię, możemy działać ku chwale Czarnego Pana.
Wymagania specjalne: żadnych szlam (chyba że chcesz, aby zabolało - da się załatwić)
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Mellita Macmillan
Czarodzieje
Nobody but me is gonna change my story
Zawód
magijubiler
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
panna
Uroki
Czarna Magia
5
0
OPCM
Transmutacja
0
21
Magia Lecznicza
Eliksiry
8
10
Siła
Wyt.
Szybkość
0
10
0
Brak karty postaci
02-09-2025, 19:48
Imię i nazwisko: Mellita Macmillan
Pomysł na wątek:
1. Poszukuję jakiegkolwiek wątku na rozruszanie dokładniejsze Melliti. Możemy się znać ze szkoły i spróbować nadgonić stracony czas na herbacie. A może, podobnie jak ja, skupiasz się na rozwoju magii i chcesz podyskutować nad swoimi teoriami? A może najzwyczajniej w świecie coś się wydarzyło i oboje jesteśmy w złym miejscu i w złym czasie? Zapraszam, zawsze pomagam wymyślić jak nasze postacie mogą się znać i spotkać.
2. Oferuję magiczną biżuterię, ale wykonanie takiej która nie posiada magicznych wzorów również jest w moim zakresie. Może chętnie rozpiszesz ze mną wątek z moją pracą, w którym kupujesz elegnacki komplet dla swojej wybranki serca? Może to ważna rocznica którą chcesz celebrować prezentem? A może chcecie wspólnie wybrać wzajemne prezenty? Zapraszam, pomogę, doradzę a i chętnie przekonam cię dlaczego u Macmillanów zawsze najlepiej kupować.
Wymagania specjalne: Żadne konkretne, aczkolwiek Mellita chodzi o lasce, nie spodziewającie się więc spotkania podczas biegu na przełaj
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Leonie Figg
Akolici
he was hanged from the gallows that he built for me.
Zawód
magibotaniczka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
zakurzona
panna
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
15
8
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
5
13
Brak karty postaci
16-09-2025, 14:52
Imię i nazwisko: Leonie Figg
Pomysł na wątek: Daj mi się orżnąć w karty albo wygraj moje ostatnie sykle. Odciągnij mnie od stołu albo pożycz mi pieniądze na jeszcze jedno, naprawdę, tylko ostatnie rozdanie kościanego pokera. Wybaw z opresji, kiedy portowe opryszki przyjdą ściągać długi za nocny hazard. Wpadnij ze mną na niebezpieczną magiczną roślinę albo istotę, ucieknijmy jej razem. W alkoholowym upojeniu połów ze mną ryby w porcie, bez przynęty, ale z dobrymi chęciami. Innymi słowy - przyjmę wszystko i jeszcze więcej <3
Wymagania specjalne: nie zabij mnie, reszta bajlando
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Daniel Dodge
Czarodzieje
"lubił nogi" napisz mi na grobie
Zawód
Inwestor, Złodziej, Diler, Szmugler
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
15
11
5
Brak karty postaci
13-10-2025, 10:53
Imię i nazwisko: Daniel Dodge

Pomysł na wątek nr 1: Potrzebuję wspólnika. Kogoś, kto ma biznes albo potrzeby tak duże, żeby zapełnić kryształem wszystkie wanny w swojej chawirze. Oczekuję uczciwej współpracy, regularnych zleceń i gotówy do ręki. W skrócie: chcę zaopatrywać cię w dragi na dużą skalę. Ileż można sprzedawać po pięć gramów łebkom w bramie.

Pomysł na wątek nr 2: Oddaj mi swoje pieniądze. Zagram za ciebie na giełdzie (mam ochronę przed krytyczną porażką), pomnożę twój kapitał. Zrobię z ciebie bogacza. Serio-serio. Wszystko z dobroci serca.

Pomysł na wątek nr 3: Chętnie porzucam kością i odegram pojedynek - siłowy. Powodów do konfliktu raczej nie zabraknie. Wystarczy, że brzydko popatrzysz.
Wymagania specjalne: Facet, bo kobiet się nie bije
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odille Ollivander
Czarodzieje
And if you'd never come for me, I might've drowned in the melancholy.
Zawód
projektantka różdżek, artystka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
panna
Uroki
Czarna Magia
5
0
OPCM
Transmutacja
13
16
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
5
10
Brak karty postaci
23-11-2025, 13:37
Imię i nazwisko: Odille Ollivander
Pomysł na wątek: Szukam wątków wszelakich na rozruszanie postaci! ♡ Zainspiruj mnie, zostań moją muzą - niezależnie od płci - i zapozuj mi do obrazu albo rzeźby, a ja na pewno dobrze ci za to zapłacę. Mam też do rozegrania sen, który sprawia, że łaknę uznania: może na widok twojej różdżki zabłysnę rozpoznaniem jej elementów i cech, może pomogę ci ujarzmić jej chwilową kapryśność, a może rozpaczliwie spróbuję wyklarować się na autorytet w dziedzinie, w której jesteś lepszy? Chętnie zagram też na Zlocie Absolwentów, zatańczę w Wielkiej Sali albo zmierzę się z sytuacją losową. Jestem otwarta na prawie wszystko!
Wymagania specjalne: Byle nie było krwawo i morderczo...
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Lydia Travers
Czarodzieje
Możesz już wyjść albo w ciszy postójmy, bo tak mi wstyd że nie dam rady dziś zasnąć
Zawód
kostiumografka, projektantka i hafciarka
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
panna
Uroki
Czarna Magia
0
0
OPCM
Transmutacja
9
30
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
5
5
Brak karty postaci
Wczoraj, 13:29
Imię i nazwisko: Lydia Travers
Pomysł na wątek: szukam wątków pracowych i tych okołozawodowych, więc rozegram coś z osobami związanymi z teatrem Arcadia. Możemy rozegrać dzień prób, przymiarki, spektakl, przerwę na papierosa, opcji jest sporo.
Chętnie też wyhaftuję komuś magiczny wzór, tutaj możliwości spotkania jest jeszcze więcej, już do ustalenia indywidualnie.
Wymagania specjalne: nie, żebym była uprzedzona (trochę jestem), ale jak jesteś biednym mugolakiem to cię ani nie stać na moje usługi, ani ich ochoczo nie wykonam
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Moira Sanderson
Akolici
It's gotta happen, happen sometime
Maybe this time I'll win
Zawód
Naukowczyni, magichirurg
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
pełna
wdowa
Uroki
Czarna Magia
0
0
OPCM
Transmutacja
5
5
Magia Lecznicza
Eliksiry
24
5
Siła
Wyt.
Szybkość
5
5
5
Brak karty postaci
Wczoraj, 14:49
Imię i nazwisko: Moira Sanderson
Pomysł na wątek:
Loteria mikołajkowa napisał(a):Mówi się, że jemioła rozpoznaje serca, które czegoś — lub kogoś — poszukują.
Lśniący, perłowy owoc jemioły z tradycyjnych, zaczarowanych dekoracji. Po dotknięciu bije z niego delikatne ciepło. Postać odczuwa łagodną, niezwykłą czułość, chęć bliskości. Towarzyszą jej romantyczne myśli, a jej spojrzenie jest miękkie i przychylne.

Może wypijemy razem herbatę, a ja przesuwając ustawiony na stoliku wazon, przypadkiem dotknę owocu jemioły. Może wręczysz mi bukiet bez okazji lub z okazji. Może zupełnie znikąd znajdę gałązkę w torebce - może ktoś mi ją podrzucił. Może przy okazji stwierdzę, że jesteśmy sobie szczególnie bliscy. Albo zupełnie nie w swoim stylu - przyznam się do potrzeby bliskości z kimkolwiek, bo tak podpowiada mi dziwne przeczucie. To niezręczne, ale pomartwię się o tym jutro.

Wymagania specjalne: musimy mieć powód, żeby się spotkać.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 11-12-2025, 03:25 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.