- Odpowiedz na posta

Atticus Lestange
— najedź, by rozwinąć pergamin —
Londyn, 17 maja 1962r.
Danielu,
W co Ty się, do cholery, wpakowałeś tym razem? Nie będę przesadnie dramatyzował, bo widzę, że zdążyłeś już zadbać o własne cztery litery i wziąć się za robotę.
Nie przedłużając - sprawdziłem formularz, który nadesłałeś. Poradziłeś sobie dobrze, ale naniosłem kilka poprawek. Przede wszystkim zwróć uwagę na zadeklarowane kwoty, zaokrąglasz je za bardzo i wygląda to podejrzanie. Pod koniec machnąłeś się też w numerze skrytki bankowej, brakuje jednego numeru, nie rozpisuj się też za bardzo w rubryce z wyjaśnieniami źródła dochodu; Cringe będzie Cię wałkował i czekał, aż popełnisz błąd. W formularzu zabrakło też uzupełnienia do podpunktu 14C, a więc potwierdzenia zabezpieczenia transakcji z ostatniego kwartału - napisałem Ci co mógłbyś tam wrzucić, żeby się zgadzało. Poza tymi drobiazgami wszystko wygląda tak, jak należy.
I nie martw się, nigdy nie zapominam przysług - może upomnę się o zwrot szybciej, niż myślisz.
Tymczasem powodzenia na przesłuchaniu i daj mi znać jak Ci poszło; gdyby przekierowali sprawę do Departamentu Przestrzegania Prawa zajmę się nią osobiście.
Z pozdrowieniami,
Atticus Lestrange
Sowa niesie poprawiony formularz FUDPA-2B
- Odpowiedz na posta