• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Wielka Brytania > Anglia > Domostwa > Derbyshire, Burke Manor > Taras
Taras
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Mistrz Gry
Konta Specjalne
Co ma być to będzie, a jak już będzie, to trzeba się z tym zmierzyć.
Zawód
Mistrz Gry
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
mugol
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
OPCM
Transmutacja
Magia Lecznicza
Eliksiry
Siła
Wyt.
Szybkość
Brak karty postaci
17-01-2026, 13:08

Taras
Sporej wielkości kamienny taras znajduje się na tyłach posiadłości i można się do niego dostać zarówno przez salon jak i jadalnie. Z tarasu rozprzestrzenia się widok na ogrody przynależące do posiadłości, do których można schodzić po wykutych w kamieniu schodów. Kiedy pogoda dopisuje na taras wystawiane są stoły i krzesła przy których można spożywać posiłki lub po prostu spędzać czas na świeżym powietrzu. W zimie meble są chowane, a taras często służy jako plac boju na śnieżki dla najmłodszych latorośli.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta

Strony (2): « Wstecz 1 2
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Vivienne Burke
Czarodzieje
Zawód
Badaczka historii run
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
zamężna
Uroki
Czarna Magia
10
0
OPCM
Transmutacja
10
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
7
12
15
Brak karty postaci
11-02-2026, 19:49
Nie przypuszczałam, że mój pomysł cokolwiek pomoże. Naprawdę. Było raczej próbą odciągnięcia uwagi, chwilowym pomysłem, spojrzenie na problem w sposób nieszablonowy skoro tradycyjne metody nie przynosiły skutku. To był fajny pomysł i naprawdę byłam z niego zadowolona, a jeszcze bardziej cieszyło mnie, że Primrose tak chętnie na niego przystanęła. Trochę się obawiałam, że może zacząć podważać mój pomysł, nie chcieć spróbować i kręcić noskiem, ale nic takiego się nie wydarzyło. Wzięła ode mnie lusterko i zaczęła się w nim przeglądać. Raz z jednej strony raz z drugiej. Widziałam po niej, że nie czuła się pewnie. Przyglądała się sobie nieufnie, jakby ta druga Primrose miała zaraz wyskoczyć z lustra lub ruszyć się niespodziewanie wtedy, gdy panna Burke siedziała nieruchomo. Zapadła między nami cisza, ale ja nie miałam zamiaru jej przerywać. Jeśli potrzebowałaby nawet godziny, by się w tym lusterku przeglądać, to ja bym tylko rozsiadła się wygodnie i czekała dając jej tyle czasu, ile by tylko potrzebowała.
Parsknęłam śmiechem widząc tę głupią minę na jej twarzy. Ona również się roześmiała, co rozładowało trochę napięcie, a mi dało nadzieję, że mój pomysł nie był taki głupi i może faktycznie przyniósł efekt lepszy niż monolog wypowiedziany chwilę wcześniej. Primrose naprawdę nie musiała się niczym martwić, jej badania były potrzebne i ważne, a obawy dotyczące spełnienia wymagań rodziny Bulstrode absolutnie bezpodstawne. Była pod wpływem tego dziwnego snu, miałam nadzieję, że przejdzie jej niedługo, bo w takim stanie ciężko będzie jej funkcjonować. Wzięłam od niej lusterko lekko kiwając głową.
- Primrose Burke, nie przystoi młodej damie stroić takie miny - wyprostowałam się i obniżyłam głos udając jedną z ciotek, którą każda z nas miała. - Jak będziesz tak robić, to ci tak zostanie. Wyprostuj się, broda do góry, o tak - smyrnęłam ją palcem po podbródku i roześmiałam się radośnie.
Wstałam z siedzenia. Ciepłym spojrzeniem obserwowałam jak Primrose chwyta swój bukiet, a potem wyciągnęłam ku niej swoją dłoń. Po chwili szłyśmy już pod ramię w stronę stajni. Pogoda była piękna, ptaki śpiewały, delikatny wiatr będzie owiewać nasze głowy podczas galopu i czyścić je ze złych myśli.
- W takim razie postanowione. A może... - zawiesiłam głos na chwilę, patrząc na przyjaciółkę z błyskiem w oku. - Co powiesz na wyścigi? - Uniosłam brew ku górze. - Pójdziemy potem na zakupy na Pokątną, a przegrana nosi wszystkie torby!
Musiałam jej zapewnić odpowiednią ilość rozrywki, zajęć, rozmów i różnego rodzaju atrakcji. Wszystko, co tylko z powoduje oderwanie jej myśli i tak długo, jak tylko to będzie konieczne.

zt
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek
Strony (2): « Wstecz 1 2

Skocz do:

Aktualny czas: 14-02-2026, 21:54 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.