• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Francesca Goldsmith > Archimedes
Archimedes
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Francesca Goldsmith
Zwolennicy Dumbledore’a
As I watched them I knew I'd probably never be like that
Zawód
Auror
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
mugolak
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
20
0
OPCM
Transmutacja
20
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
8
10
11
Brak karty postaci
13-09-2025, 16:54

Archimedes
Nazwany na cześć sowy Merlina z powieści T.H White'a Miecz w Kamieniu.  Ze swoim książkowym odpowiednikiem łączy go wiele cech - pewna zgryżliwość charakteru objawiająca się uszczypnięciami dłoni; mądrość pozwalająca mu przenikać niezauważonym do mugolskiego domu jej rodziców i oddanie, które zawsze jej okazuje. Archimedes towarzyszy Francesce od jej pierwszej wyprawy na Pokątną, stając się nie tylko przyjacielem, ale i  jej przewodnikiem w kontaktach z magicznymi stworzeniami.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta

Strony (2): « Wstecz 1 2
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Morty Dunham
Akolici
Nie pomyl nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu.
Zawód
muzyk - wiolonczelista, wróżbita
Genetyka
Czystość krwi
jasnowidz
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
0
15
OPCM
Transmutacja
0
20
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
11
10
Brak karty postaci
04-02-2026, 20:23

Morty Dunham

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Londyn, 1 maja 1962

Frankie,

GRATULUJĘ! Obłędnie rozłożyłaś ich wszystkich na łopatki. Śledziłem przebieg wszystkich pojedynków z zapartym tchem i kibicowałem tak głośno, że do teraz boli mnie gardło.

Wpadnę do Ciebie wieczorem, w porze kolacji. Musimy koniecznie oblać to zwycięstwo.

Morty

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Leonie Figg
Akolici
together, toward the future, we will paint the chiaroscuro.
Zawód
magibotaniczka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
zakurzona
zaręczona
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
15
8
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
5
13
Brak karty postaci
04-02-2026, 22:51

Leonie Figg

01.05.1962

Wielki Magu roku 1962,

Strasznie mi przykro, że nie mogłam obserwować Twojej drogi do sławy i chwały. Na zjeździe... nie wszystko poszło tak, jak bym sobie tego życzyła. Ale skoro teraz możemy uczcić Twój sukces, oczywiście przyjdę. Poza tym mam Wam coś do powiedzenia, więc dobrze, że akurat będę miała Was z Mortym w jednym miejscu. Ale gwiazdą wieczoru oczywiście będziesz Ty.

Bądź pozdrowiony, Wielki Magu roku 1962

Leonie

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Vincent Rineheart
Zwolennicy Dumbledore’a
Za czyim głosem podążył tak czule, że się odważył na te podróż groźną. Rzucił wyzwanie ku morzu...
Zawód
zielarz i łamacz klątw
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
20
3
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
10
10
5
Brak karty postaci
06-02-2026, 17:25

Vincent Rineheart

Irlandia, 2 maja 1962

Droga Francesco,

Mam nadzieję, że gorące emocje niedawnego, ów wystawnego wydarzenia powoli opadły, odchodzą w owocną niepamięć. Jak się czujesz? Czy doszłaś już do siebie? Będąc całkowicie szczerym: wczorajszego dnia, moje ciało odmówiło posłuszeństwa. Moje mięśnie dawno nie były w takim stanie, a ból nie pozwalał na chodzenie i normalne funkcjonowanie. Dasz wiarę? Jestem przekonany, że muszę wrócić do regularnych treningów i popracować nad systematycznością. 

Niemniej jednak jeszcze raz chciałem pogratulować Ci wygranej! Po naszym "krótkim" i wymagającym pojedynku, wiedziałem, że reszta przeciwników będzie dla Ciebie łatwizną. Jestem również niezwykle dumny, że sam stałem się Twoją kulą u nogi. Gratulacje, zasłużone! Nasz pojedynek wiele mi pokazał, sporo mnie nauczył, a przede wszystkim odsłonił braki, które bardzo, ale to bardzo chciałbym poprawić.

Czy w najbliższych dniach, tygodniach, miałabyś czas, aby się ze mną spotkać? Chciałbym pochylić się na techniką pewnych zaklęć, a może lepiej je zrozumieć, rozłożyć na czynniki pierwsze i porozmawiać? Potrzebuję wiedzy i większej dokładności. Podczas naszego pojedynku, kilku z nich byłem całkowicie pewny.  Znałem ruch, ćwiczyłem atak, praktykowałem, a jednak coś, nie pozwoliło mi ich przywołać.  Myślę, że mogłabyś mi w tym pomóc. Przy okazji bylibyśmy w stanie zorganizować nieoficjalny trening. Oczywiście dostosuję się do terminu, sam nie wystawiam ostatnio nosa spod sterty papierów i zleceń. Mogę też zaoferować przestrzeń wokół swojego domu.

Mam nadzieję, że jedzeniowe podarki od samego Ministra, umilają Twoje poranki.

Uważaj na siebie,

Vincent

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek
Strony (2): « Wstecz 1 2

Skocz do:

Aktualny czas: 14-02-2026, 23:38 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.