• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Almyra Warren > Diamond
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Almyra Warren
Czarodzieje
Hovering like your shadow and whispering to you - I’m your light and your darkness.
Zawód
Artystka, pianistka
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
0
0
OPCM
Transmutacja
5
21
Magia Lecznicza
Eliksiry
10
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
5
15
Brak karty postaci
14-10-2025, 13:08

Diamond
Bardzo przyjazna sowa. Lubi dostawać smakołyki, lubi dotyk człowieka - czasem delikatnie dziobie, nie chcąc zrobić krzywdy, ale chcąc zwrócić na siebie uwagę i otrzymać coś dobrego lub być pogłaskaną. Porusza się cicho z gracją. Mały pieszczoch Almyry.
Fly up
Fall into the Sunkiss
I’ll embrace you fearlessly
I’ll kiss you in that red light
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Melusine Rookwood
Czarodzieje
żeby był, żeby chciał być, żeby nie zniknął
Zawód
urzędniczka, asystentka, pośredniczka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
10
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
7
0
Siła
Wyt.
Szybkość
4
14
11
Brak karty postaci
30-01-2026, 13:22

Melusine Rookwood

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Londyn, 2 maja 1962

Mon doux ange,

piszę do Ciebie z niepewnością, która siada na ramionach jak mgła nad Tamizą o świcie — nie boli, lecz nie pozwala oddychać pełną piersią. Powiedz mi proszę, czy zdrowie Ci sprzyja, czy rumieniec nadal tak bezczelnie igra na Twoich policzkach i czy humorek, jak zawsze, rozbraja każdego mężczyznę, którego mijasz, nagradzając go tym uśmiechem.

Nie ukrywam, czuję drobne ukłucie żalu — po pamiętnym Zjeździe Absolwentów zapadłaś się pod ziemię jak zaczarowana. Czy winisz mnie jeszcze za tamte błędy i spacer po Zakazanym Lesie? A może to Twój szanowny brat postanowił wziąć sprawy w swoje surowe dłonie i zamknął Cię w pokoju, strzegąc niczym najcenniejszego reliktu? Jeśli tak — daj mi tylko znak, słowo, pół zdania. Przybędę, przysięgam, choćby z bombardą gotową na ustach i sercem pełnym nieposłuszeństwa.

Martwię się o Ciebie bardziej, niż wypada przyznać. Delikatnie, z tą cichą bojaźnią, że mogło wydarzyć się coś, o czym nie mam pojęcia. Opowiedz mi więc, proszę, co u Ciebie — czy świat jest dla Ciebie łaskawy, czy może ktoś nieopatrznie zakręcił Ci w głowie tak skutecznie, że zapomniałaś o przyjaciółce, o mnie?

Tęsknię. Za naszymi wypadami na podbój londyńskich butików, za śmiechem odbijającym się w witrynach, za chwilami, gdy świat należał tylko do nas dwóch. Odezwij się, Aniołku. Choć jednym zdaniem.

Twoja najmilsza,

Mel

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 14-02-2026, 23:41 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.