- Odpowiedz na posta

Lord Voldemort
— najedź, by rozwinąć pergamin —
30 marca 1962
Manon,
Wiem o wszystkim, co się dzieje.
Wiem też, kto potrafi zachować rozsądek, kiedy inni pozwalają, by strach kierował ich działaniami.
Minister, Grindelwald - niech dalej próbują przekonać świat o własnej sile. Ich czas dobiega końca.
Obserwuj.
Nie działaj pochopnie.
Nie wchodź w rozmowy, których nie potrzebujesz lub nie umiesz prowadzić.
Zapamiętaj szczegóły. Zapamiętaj, co widzisz. Zapamiętaj, o czym z innymi rozmawiasz. Nie działaj, póki nie każę.
Cierpliwość jest teraz wszystkim.
Wkrótce się spotkamy.
Kiedy wezwę - odpowiesz.
- Odpowiedz na posta
Mitch Macnair
— najedź, by rozwinąć pergamin —
Dunwich, 17.04
Manon,
Muszę szczerze przyznać, że faktycznie nie spodziewałem się wiadomości od Ciebie. Masz racje, również otrzymałem rzeczony list. Faktycznie, nasze ścieżki ostatnio skrzyżowały się raczej na szkolnych korytarzach, potem jednak chyba nie za bardzo było nam po drodze. Najwyższa pora to zmienić i zdecydowanie nadrobić ten cały czas.
Istotnie, Twoja prośba jest dla mnie zaskoczeniem. Zwłaszcza, że nigdy specjalnie nie widziałem siebie w roli nauczyciela. Język norweski jest mi jednak bardzo dobrze znany, cztery lata w Norwegii zmusiły mnie do jego poznania. Nie skromnie więc napiszę, że jestem w nim bardzo biegły. Nie widzę przeciwskazań aby udzielić Ci kilku lekcji, obiecuje, że dam z siebie wszystko by przekazać ci tajniki tego dość skomplikowanego języka.
Posiłek będzie mile widzianym wynagrodzeniem. Zwłaszcza, że nauka pewne będzie trochę trwała i oboje z całą pewnością w tym czasie zgłodniejemy. Zdecydowanie odpowiadałyby mu godziny bardziej popołudniowe, bo wcześniej mam jednak inne zobowiązania. Jeśli Ci pasuje możemy umówić się na dwudziestego kwietnia, odwiedzę cię wtedy.
Przygotuj coś do pisania i dobrze by było jakbyś miała podstawowy słownik chociaż. Oczywiście ja również wezmę swoje materiały żebyśmy mogli sie na nich wesprzeć.
Do zobaczenia,
Mitch
- Odpowiedz na posta