• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Morty Dunham > Sybilla
Sybilla
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Morty Dunham
Akolici
Nie pomyl nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu.
Zawód
muzyk - wiolonczelista, wróżbita
Genetyka
Czystość krwi
jasnowidz
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
0
15
OPCM
Transmutacja
0
20
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
11
10
Brak karty postaci
19-09-2025, 18:41

Sybilla
Zaczepna.
Wygląd to tylko pozory, w istocie to zło wcielone. Ochoczo ugryzie cię w palec, jeśli zbudujesz jej taką okazje. Czasem zdarzy jej zgubić list, lub kilka. To nie tak, że to właściciel ignoruje korespondencje i tak usprawiedliwia ewentualny brak odzewu.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Francesca Goldsmith
Zwolennicy Dumbledore’a
As I watched them I knew I'd probably never be like that
Zawód
Auror
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
mugolak
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
20
0
OPCM
Transmutacja
20
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
8
10
11
Brak karty postaci
29-03-2026, 19:05

Francesca Goldsmith

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Londyn, 30 maja 1962 roku

Morty,

Długo nie wiedziałam, co powinnam Ci odpowiedzieć. Po latach znajomości nadal posiadasz talent odejmowania mi mowy, cóż powinnam  Ci teraz powiedzieć?

W czasie tamtego spotkania chciałam przekazać, że mugole zdolni są do wielkiego dobra, jak i zła. Doprawdy w dziejach historii dokonywali rzeczy okrutnych, które ciężko opisać czy nawet uwierzyć. W takich jednak czasach nieludzkich, Ci którzy ludzcy zostali stanowili największe poświadczenie o ludzkości.

Chcę wierzyć, że pod tym względem nie różnimy się od nich i kiedy nadejdzie moment wyboru, ludzcy pozostaniemy. Co więcej, z mojego salonu, w którym spoczywam na wygodnej kanapie, niezwykle łatwo ocenia się tamte zachowania. Raz ocaliłam życie człowiekowi, który wiem, że w tej samej sytuacji zostawiłby mnie na pastwę śmierci. Myślę, że w tamtym momencie postąpiłam słusznie. Nie mam jednak pewności, czy nie przyjdzie mi kiedyś tych honorowych odruchów żałować.

Chcę powiedzieć, że Twoje obawy nie są pozbawione sensu. Mugole mogą stanowić zagrożenie, lepiej, by nigdy nie wiedzieli o magii. Odczuwają jednak to samo co my, tak samo kochają i tak samo się kłócą. Prowadzą wojny, akceptują rozejmy, szukają pokoju.
Potrafią tworzyć piękne rzeczy, kiedyś Ci opowiem, jak będziesz chciał. Pokaże Ci nawet, muszą być kreatywni, gdy magia nie przychodzi z pomocą. Myślę, że niektóre z ich wynalazków całkiem, by Ci się spodobały.

Francesca

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Amodeus Nott
Czarodzieje
well fed devils behave better than famished saints
Zawód
Łamacz klątw; badacz run i artefaktów
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
12
0
OPCM
Transmutacja
22
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
10
9
8
Brak karty postaci
01-04-2026, 22:01

Amodeus Nott

— najedź, by rozwinąć pergamin —

2 czerwca Dorset

Morty,

Twoje pytanie brzmi tak, jakbyś nie był pewien, czy pewne rzeczy mogą się we mnie zmienić. Ale nie, nie straciłem cierpliwości do klątw, wciąż budzą we mnie więcej uwagi, niż rozsądek uznałby za stosowne.

Nie piszesz wiele o samym przypadku, a wcześniejsze pytanie samo w sobie jest już wystarczającą wskazówką.
Słusznie, szczegóły rzadko dobrze znoszą papier.

Przyjadę do Londynu w przyszłym tygodniu. 
Wtorkowe popołudnie będzie odpowiednie?

Amodeus

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4

Skocz do:

Aktualny czas: 04-04-2026, 13:54 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.