• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Sandy Wilkes > Kuferek
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Sandy Wilkes
Czarodzieje
tell me who I am – do I provoke you with my tone of innocence?
Zawód
fryzjerka, niania, drobna złodziejka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
zakurzona
panna
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
0
5
Magia Lecznicza
Eliksiry
7
2
Siła
Wyt.
Szybkość
5
7
13
Brak karty postaci
27-08-2025, 17:47
Sandy Wilkes
Stan i punkty zdrowia

marzec-kwiecień 1962 | stan zdrowia: pełnia zdrowia
Maksymalne HP: 269
Kara do rzutów
Zakres HP
Procent
Brak
269 - 203
> 75%
−10
202 - 136
75% - 51%
−30
135 - 69
50% - 26%
−60
69 - 0
25% - 0

Osobiste

link 1

link 2
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Sandy Wilkes
Czarodzieje
tell me who I am – do I provoke you with my tone of innocence?
Zawód
fryzjerka, niania, drobna złodziejka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
zakurzona
panna
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
0
5
Magia Lecznicza
Eliksiry
7
2
Siła
Wyt.
Szybkość
5
7
13
Brak karty postaci
27-08-2025, 17:48
marzec 1962
Ambrose | Londyn | 10 marca
Ławki takie jak ta, niosą w sobie dzieje tego miasta ― tłuste zadki nielubianych przez własnych mężów kobiet, kościste pupy prostytutek, które nigdy nie chciały skończyć jak ich matki, jedwabne cztery―litery biznesmenów, którzy jadają lunch na ruchliwej Pokątnej, małe tyłeczki wychudzonych dzieci, dla których skład desek, gwoździ i stalowych prętów może w jednej chwili stać się statkiem kosmicznym, okrętem, mugolską bryką albo najdzikszym z rumaków.
skończony
| Gracz zgłasza: MG akceptuje:
Colette | Lodziarnia | 11 marca
W drodze do środka mijam urokliwy tarasik i szybkim, krótkim gestem wyciągam z ust gumę, która chwilę później ląduje przyklejona do drewnianej balustrady – niech zostanie po mnie ślad, drobny i skromny manifest, że Sandy tu była. I miała się świetnie.
w toku
Danny | Sypialnia | 20 marca
Rozmazaną akwarelę ktoś skropił kwaśnym deszczem, przepuścił pod żelazkiem, zalaminował niewyraźny nadruk na spranym materiale — wszystko drga w iluzorycznej fatamorganie i traci kontury, spada i znów się wznosi, początkowo rozpycha się w pastelach, później traci nawet jakąkolwiek, najlichszą barwę. Wszystko poza jego twarzą.
skończony
Titus | Londyn | 28 marca
Wśród trawników, drzewek, rabatek i krzewów słychać cichy, nadal pamiętający zimę, szum wiatru; złudne słońce każe mi rozpiąć płaszcz bardziej, a wzrok sam wędruje za parkowymi ścieżkami, które dość dobitnie kierują do punktu kulminacyjnego tego zadbanego kącika wielkomiejskiego dobra.
skończony
Jesse & Danny | Kuchnia | 30 marca
Korytarze zamków i dwie serpentyny łańcuszków na zasuwkę — mamy swoje sposoby na bezpieczeństwo, choć manualne zabezpieczenia nijak mają się do czarów; pora kolacji i deszczowy Londyn to zbyt mało znaków, żebym zaczęła dopatrywać się spisku, więc prędko otwieram drzwi temu, który się do nich dobija. Obcemu.
skończony
kwiecień 1962
Danny | Kuchnia | 1 kwietnia
I nie tak daleko mi od tamtych odważnych oktaw, kiedy spotykam się z solenizantem w korytarzu, rozśpiewując soczyste i pełne oddania Sto lat. Z kolejną cyferką na blacie jest jeszcze przystojniejszy.
skończony
Fintan & Danny | Salon | 1 kwietnia
Głos, którym uderzam w Fintana pełen jest niezrozumienia i determinacji — łydka prawa czy lewa, bliżej kostki czy kolana? Szczęk pistoletu obwieszcza jego odblokowanie; tik—tak, panie Farley, wyjmowanie kuli z golenia to nic przyjemnego, nawet dla czarodziejów.
w toku
Melusine | Minerva's Club | kwietnia
Syk spalanej bibułki, chwilowo oddziela nas gęsta, szara kurtynka, w szafie grającej ktoś zamawia mugolskie nowinki jazzowe, z drugiego końca sali podstarzała dama z lisem wokół szyi skrzeczy, że jedyna muzyka, która powinna być puszczana w takich miejscach, to tylko i wyłącznie debiutancki album Celestyny Werbeck.
w toku
Violet | Pokątna | 10 kwietnia
Przechodzimy przez Pokątną jak przez pulsującą arterię miasta tętniącego mało ciekawymi ambicjami; próbuję sobie wmówić, że poszukiwania środka na ślimaki zżerające kapustę jest zadaniem jakkolwiek ciekawym, ale nasza wędrówka za tym co piękne i błyszczące, sprawia, że bez wysiłku wygrywamy nagrodę na główne postaci w tej pospolitej scence.
w toku
Danny | Londyńskie Zoo | 21 kwietnia
Od półtora tygodnia wyglądam tak, jakby wyjęli mnie z przyrodniczego elementarza dla dzieci; bywam pumą, wcielam się w tygrysa, innym razem swobodnie drepczę jak zebra na prerii, miejskiej pustyni albo osiedlowej sawannie. Zrobić mi zdjęcie, wyciąć, wkleić do podręcznika — zrobiłabym to za darmo, odpuściła tantiemy i nie upominała się o żadne sykle, ani nawet lichy barter; ku nauce, ku lepszemu światu.
skończony
Danny | Zjazd Absolwentów | 30 kwietnia
(1, 2, 3, 4, 5) Wielkie jezioro pod nami, wielkie zamczysko nad nami, półtora promila czystego alkoholu w nas; reszta to kaskada błyszczącego lakieru do włosów, flegma w kolorze baby pink ozdobiona koronką, błyszczącym kryształem — tym razem tym naturalnym, nie chemicznym ciągiem zamkniętym w małej foliówce — i idealną smugą fioletowo—różowego cienia do powiek.
w toku
Danny & Alessio | Zjazd Absolwentów | 30 kwietnia
(1, 2, 3, 4, 5) Nie interesują mnie losy świata; słyszałam coś o tym, że jest okrutny i zepsuty, z dnia na dzień coraz gorszy i najlepiej byłoby zostawić całą Anglię daleko w tyle, ale kiedy światełka oświetlają dziedziniec, a przed oczami migają mi ładne sukienki, nie potrzebuję wiele do czegoś potocznie nazywanego szczęściem
w toku
maj 1962
Danny | Ministerstwo Magii | 2 maja
OPIS BEDZIE TUTAJ
W TOKU
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek

Skocz do:

Aktualny czas: 14-02-2026, 23:44 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.