• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Aktywność > Poszukiwania > Kto zaczyna?
Kto zaczyna?
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Serpens
Konta Specjalne
Magia to potęga
Zawód
twórca
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
mugol
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
0
0
OPCM
Transmutacja
0
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
0
0
0
Brak karty postaci
24-05-2025, 16:27

Kto zaczyna?

W tym miejscu możesz odnaleźć kompanów do wspólnej rozgrywki: umieścić swoje ogłoszenie, przedstawić pomysł na wątek lub przejrzeć dostępne niżej propozycje innych graczy i odpowiedzieć na jedną z nich. 

Jeśli umieszczone przez ciebie ogłoszenie przestanie być aktualne, wyczyść treść posta - moderatorzy usuną nieważne ogłoszenie. 

Kod:
[b]Imię i nazwisko:[/b]
[b]Pomysł na wątek:[/b] przedstaw swój pomysł na grę
[b]Wymagania specjalne:[/b] np. czystość krwi, płeć, klasa społeczna, zawód współgracza, lokalizacja rozgrywki

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Lillie Wellers
Czarodzieje
Zawód
Ścigająca Harpii z Holyhead
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
8
0
OPCM
Transmutacja
1
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
10
15
25
Brak karty postaci
20-01-2026, 21:31
No to skoro już mam kolorek...

Imię i nazwisko: Lillie Wellers
Pomysł na wątek: W sumie, wszystko do dogadania!

- może kojarzymy/znamy się z Hogwartu?
- może znasz któreś z mojego rodzeństwa i jestem dla Ciebie "tą zwariowana młodszą siostrą"?
- może chcesz przypadkowo na mnie wpaść (byle nie za mocno, bo jestem niziutka!)?
- może chcesz się pościgać, pobiegać razem?
- może pojeździć na łyżwach?
- może chcesz powspominać, opowiedzieć mi historię?
- a może kojarzysz mnie jako ścigającą Harpii i jesteś fanem/nienawidzisz tej drużyny?

Przyjmę dosłownie wszystko na rozgrzewkę, muszę rozpisać się małym wulkanem energii!

Ewentualnie, może ktoś by chciał ograć ze mną mój sen?

Wymagania specjalne: Don't kill me please.
You make this world a little wild, We love it on the other side
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Maelle Seymour
Czarodzieje
watch me when i break and say it's paradise.
Zawód
była kurtyzana, tancerka burleski
Genetyka
Czystość krwi
potomkini wili
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
0
5
OPCM
Transmutacja
11
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
10
10
18
Brak karty postaci
26-01-2026, 23:06
Imię i nazwisko: Maelle Seymour
Pomysł na wątek: Powoli zaczynam rozglądać się za nowymi wątkami na rozdział majowo-czerwcowy, a także za możliwościami na wgryzienie się w fabułę! Odwiedzasz czasem La Perle Noire? Jeśli tak, chętnie dla ciebie zatańczę, czy to na scenie, posyłając ci perskie oko i pozwalając złapać zsuwaną z ramienia rękawiczkę, czy podczas prywatnego tańca w osobnej loży, fantazjując o napiwku, który mi zostawisz. Potrzebujesz informacji, dostępu do cudzych sekretów? Tak się składa, że ja lubię nimi handlować, więc jeśli mogę ci pomóc, z przyjemnością się tego podejmę za symboliczną opłatą. Masz ochotę zajrzeć do wiosennego worka pełnego niespodzianek? Na pewno znajdę jakiś pretekst, żeby pojawić się na powietrzu, więc sprawdźmy, co przygotowała dla nas fortuna. Pozwól też, że przypadkiem przeszkodzę ci w szemranych interesach, natknę się na twoją katastrofalną randkę, poproszę cię o ratunek kociaka z drzewa i tak dalej; przygarnę wszelkiego rodzaju wątek obyczajowy. <3
Wymagania specjalne: Nie zabij mnie i będzie git
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Orion Black
Śmierciożercy
Jedynym sposobem pozbycia się pokusy jest uleganie jej.
Zawód
Urząd Niewłaściwego Użycia Czarów
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
0
19
OPCM
Transmutacja
12
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
10
10
10
Brak karty postaci
28-01-2026, 22:49
Imię i nazwisko: Orion Black
Pomysł na wątek: Chętnie przygarnę wątki wszelakie w nowym okresie! Najbardziej mam chrapkę na wspólną prasówkę z kimś zielonym, żeby ponarzekać na sytuację polityczną, ale przygarnę też wszelkiego rodzaju dekadenckie klimaty i wspólne alkoholizowanie się oraz wątki romansowe (chętnie bardziej niż mniej toksyczne) , bo Orion ma zapędy na bon vivanta. Lubi też się szlajać, gdzie nie powinien, wiec jeśli jesteś szemranym typkiem, który chętnie wpierdzieli błękitnokrwistemu szukającemu guza to też zapraszam Big Grin
Wymagania specjalne: krew raczej czysta, chyba że masz pomysł na jakaś super tajną znajomość albo negatywną relację to może być też inaczej
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Clara Ashford
Czarodzieje
We are gonna fly in the blue sky. We are gonna fly...
Zawód
Pisarka
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
8
0
OPCM
Transmutacja
8
7
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
8
Siła
Wyt.
Szybkość
6
8
9
Brak karty postaci
29-01-2026, 10:18
Imię i nazwisko: Clara Ashford
Pomysł na wątek: Szukam nowych wątków dla Clary na nowy okres. Clara jest pisarką, której książka w poprzednim roku stała się hitem sprzedaży. Ale naszego wątku nie musimy opierać tylko na tym. Szukam wszystkich znajomych z Hogwartu, aktualnych przyjaciół, fanów którzy będą chcieli autograf , ludzi z którymi mogła pracować w Ministerstwie lub Proroku Codziennym. Chcę poszukać jakiś powiązań i chętnie przygarnę każdego na mniej lub bardziej zobowiązujący wątek. Możemy też rzucić kością na "Wiosna, ach, to ty!" i zobaczyć co nam to przyniesie Big Grin
Wymagania specjalne: czystość krwi, płeć, klasa społeczna, zawód współgracza, lokalizacja rozgrywki - obojętnie mi to. Clara tylko nie pojawi się w żadnym szemranym miejscu/Nokturnie Smile
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Arthyen Borgin
Śmierciożercy
But you're everything to me. You deepen the red of my blood
Zawód
likwidator stworzeń, przemytnik
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
0
7
OPCM
Transmutacja
8
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
21
15
10
Brak karty postaci
30-01-2026, 12:38
Imię i nazwisko: Arthyen Borgin
Pomysł na wątek: Poszukuję relacji wszelkich: od namiętnych zgrzytów po stare rozterki i niedomknięte romanse. Możemy się nie lubić. Ba — to wręcz mile widziane. Wystarczy, że wymagania społeczne i zawodowe zmuszały nas do współpracy, tej chłodnej, rzeczowej, podszytej nieufnością. Czasem to ja będę tym, który coś załatwi, czasem ty przyjdziesz z potrzebą, której nie wypada wpisać do oficjalnych rejestrów. Przemyt? Owszem. Istoty, których zdobycie na angielskiej ziemi graniczy z cudem albo skandalem? Da się porozmawiać. Dyskretnie, rzecz jasna.
Możemy znać się ze szkoły — zbyt dobrze, by wspomnienia były wygodne. Mogliśmy razem prowadzić interesy, które dziś istnieją już tylko w formie niedopowiedzeń i wzajemnych spojrzeń ponad kieliszkiem. Frakcyjne tarcia, lojalności rozciągnięte do granic przyzwoitości, poglądy polityczne pielęgnowane z tą samą troską, co publiczne narzekanie na obecne władze — wszystko to jest mile widzianym tłem.
Wymagania specjalne: red flag dla mugolaków, plus wszystkie chwyty dozwolone
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Caleb Diggory
Czarodzieje
kocham ropuchy i dekolonizację
Zawód
hodowca magicznych ropuch
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
5
0
OPCM
Transmutacja
15
3
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
20
15
10
Brak karty postaci
06-02-2026, 02:03
Imię i nazwisko: Caleb Diggory
Pomysł na wątek:  wreszcie mam młodą postać, więc chcę porobić same rozsądne rzeczy:
1) Podzielić się moim entuzjazmem wobec opodatkowania błękitnokrwistych i podniesienia podatków w ogóle!!! (Jestem również przedsiębiorcą w hodowli opartej na wolnym handlu, ale jeszcze nie dostrzegam w tym sprzeczności, oświeć mnie).
2) Rzucić kością Wiosna, wybrać się na daleką wędrówkę w góry (graczowo najchętniej w burzy, ale akurat znam się na pogodzie, więc burza może grozić tam tobie), albo zwiedzić jakiś dziwny szkocki zamek
3) Podzielić się moim entuzjazmem wobec ropuch albo magicznych stworzeń ogółem
4) Jako idealistyczny Puchon zapalić się do jakiegoś szlachetnego celu (punkt 1; odgonienie od Ciebie natrętnego adoratora; rozmowa o polityce Nobby'ego; rozmowa o prawach skrzatów domowych; zwrot artefaktów z British Museum do Grecji i Egiptu...), ale żaden ze mnie orator więc mogę zostać spektakularnie niezrozumianym
(punkty mogą się łączyć i przy którymś mogę się upić & nieobowiązkowo: przez tydzień będę pod wpływem snu, po którym wszystko mnie albo zapala albo irytuje...)
Wymagania specjalne: dowolne! (chętnię umówię się na wątek majo-czerwiec już teraz, a zacznę za kilka dni jak ponadrabiam marco-kwiecień)
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Darcy Lovegood
Czarodzieje
started bringing up the past, how the things you love don't last.
Zawód
howodczyni magicznych ropuch
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
wdowa
Uroki
Czarna Magia
0
0
OPCM
Transmutacja
3
11
Magia Lecznicza
Eliksiry
15
5
Siła
Wyt.
Szybkość
5
5
10
Brak karty postaci
06-02-2026, 09:34
Imię i nazwisko: Darcy Lovegood
Pomysł na wątek: Szukam wątków wszelakich na nowy okres! Chętnie sprzedam ci magiczną ropuchę (są świetne, zdrowe, mądre i nasze, brytyjskie, będziesz pan zadowolony), udzielę pierwszej pomocy i postawię na nogi, dosiądę się do ciebie w Trzech Miotłach, natknę się na ciebie we Wrzeszczącej Chacie, rzucę z tobą kością "Wiosna", ponarzekam na kolejki na Pokątnej lub w Ministerstwie, zagram twój sen albo prackowy, wpadnę w jakieś kłopoty czy poczęstuję miodem. Przygarnę też relacje zakorzenione w przeszłości - nawet jeśli nie masz pomysłu, ale jesteś zainteresowana/y, to razem coś wymyślimy!
Wymagania specjalne: Wątek możemy zacząć po rozliczeniach prologu, jeśli gonisz deadline <3
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Ariana Draganova
Czarodzieje
Scars speak without words.
Zawód
pracownica MM, wytwórca ceramiki
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
11
5
OPCM
Transmutacja
6
21
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
10
10
Brak karty postaci
08-02-2026, 13:31
Imię i nazwisko: Ariana Draganova
Pomysł na wątek: chętnie przygarnę wątki na rozruszanie Arianki!
  1. Bardzo chętnie zrekrutuję się do zwolenników Dumbla, bo klawy chłop i ma sporo racji!
  2. Rozegram sen i chętnie pomogę z Twoim
  3. Popiszę wątek zawodowy, Twój, mój, do wyboru do koloru
  4. Rzucę kostką "wiosna", bardzo lubię naturę
  5. Przytulę wszelkie wątki i relacje związane z przeszłością postaci, nowe twarze, stare twarze
i wszystko to, co jeszcze wpadnie nam do głowy!
Wymagania specjalne: bardziej udzielać się będę po rozliczeniach! Ale to nie znaczy, że w ogóle nie będę pisać<3
Some folk we never forget
Some kind we never forgive
Haven’t seen the back of us yet
We will fight as long as we live
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Evander Crouch
Akolici
You don’t become a monster. You discover you always were one.
Zawód
urzędnik SAW
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
10
3
OPCM
Transmutacja
20
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
9
10
9
Brak karty postaci
09-02-2026, 21:10
Imię i nazwisko: Evander Crouch

1. W korytarzach ministerstwa
W Ministerstwie ostatnio zachodzą zmiany. Nieważne, czy Ci się one podobają, czy nie - to nasze środowisko pracy i bez względu na okoliczności, musimy ze sobą współpracować. Może jesteś policjantem. Może aurorem. A może innym urzędnikiem. Napięcie narasta, a sojusze się kruszą - przetestujmy je!
Wymagania specjalne: Postać, która pracuje w MM

2. Stare nazwisko, stara znajomość
Nie musisz być błękitnej krwi - ale musimy mieć powód, aby się lubić. Luźny wątek towarzyski z osobą dowolnej płci. Możemy porozmawiać o polityce, wybrać się na polowanie, na przejażdżkę konną , lub znaleźć inny wspólny temat, który nas łączy.
Wymagania specjalne: Przez wzgląd na żałobę noszoną przez Evandera miejsce rozgrywki musi być odpowiednie (np. odpadają potańcówki)

3. Pomoc, której nie chciał, a potrzebował
W Gringocie, podszczas identyfikacji, jego różdżka wykonuje dziwny manewr, a goblin, który ją weryfikuje, zostaje porażony magią. Nie dzieje mu się krzywda - posądza jednak Evandera o atak i próbę oszustwa. Sytuacja robi się napięta. Potrzebny jest ktoś, kto zezna na korzyść Croucha i pomoże złagodzić sytuację. A co to za arbiter, który nie wybroni samego siebie...
Wymagania specjalne: Ktoś bezinteresowny, o dobrym sercu

Przyjmę także osoby, którym postać Evandera pasowałaby do dowolnego innego wątku, lub które chciałyby mieć z nim relacje
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Drusilla Carrow
Akolici
Zawód
Pani Domu
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
zamężna
Uroki
Czarna Magia
8
7
OPCM
Transmutacja
10
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
9
Siła
Wyt.
Szybkość
5
13
8
Brak karty postaci
12-02-2026, 09:50
Imię i nazwisko: Drusilla Carrow
Pomysł na wątek: Poszukuję chętnych, starszych pań, do rozgrywki, która będzie polegać głównie na wzajemnym łechtaniu ego i plotkach o tym kto z kim, gdzie, po co i dlaczego. Przechwałki o ostatnich osiągnięciach latorośli, kupionych posiadłościach czy z innych powodów. Wspólne picie herbatki, wymienianie spojrzeń - tych bardziej i mniej uprzejmych.
Wymagania specjalne: panie krwi błękitnej lub czystej, o ile na co dzień odnajdują się strukturze społecznej takich osób jak Drusilla.
Świat nie wymaga reform. Wymagaselekcji.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej

Skocz do:

Aktualny czas: 14-02-2026, 18:23 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.