• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Melusine Rookwood > Måne
Måne
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Melusine Rookwood
Czarodzieje
żeby był, żeby chciał być, żeby nie zniknął
Zawód
urzędniczka, asystentka, pośredniczka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
czysta
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
10
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
7
0
Siła
Wyt.
Szybkość
4
14
11
Brak karty postaci
07-08-2025, 19:15

Måne
W mgnieniu oka zmienia się z przyjemnego towarzysza w nieodgadnionego monarchę lasu. Mimo urokliwego wyglądu jego kapryśne obyczaje potrafią zadziwić. Raz przymila się, unosząc swój dziób delikatnie jak wiatr, a za chwilę, w gwałtownym impetem, demonstruje swoją dumę i niezależność.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta

Strony (2): « Wstecz 1 2
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Daniel Dodge
Czarodzieje
I'm asking you to come there and make me look good. Alright?
Zawód
Inwestor, Złodziej, Diler, Szmugler
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
15
11
5
Brak karty postaci
31-01-2026, 22:29

Daniel Dodge

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Londyn, 16 maja 1962 r.

Melusine,

wydaje mi się, że wyrażam się dostatecznie jasno; nie ma najmniejszej potrzeby, byś łapała mnie za słówka. Mam zaś przekonanie, że Ty z kolei odczuwasz z tego tytułu przyjemność lub nawet satysfakcję. Tak czy inaczej, chcąc nie chcąc, zostaję Twoim dłużnikiem - jak to zgrabnie ujęłaś - niezależnie od dalszego rozwoju wydarzeń. Mogę być taki-owaki, ale nie zapominam. Nigdy.

Całość mojego majątku to aktualnie mieszkanie, samochód (kupiony za gotówkę z salonu, mam rachunek oraz drugi, wystawiony nabywcy poprzedniego auta), trochę akcji i to byłoby na tyle. Mamy trochę biżuterii, lecz nic tak znaczącego, by o tym wspominać - tak mi się przynajmniej wydaje. Ot, złoty wisiorek czy parę pierścionków. W lombardzie warte może z dziesięć galeonów i to jeśli sprzedawca będzie mieć dobry dzień.

Dołączam do listu kopię wszystkich dokumentów, jakie mam i mogą okazać się przydatne. Znajdziesz tam m.in. akt zgonu mojej żony, stwierdzenie nabycia spadku i poświadczenie dziedziczenia, a także orzeczenie sądowe wraz z prawomocnym wyrokiem sądu w sprawie, w której powodami były jej dzieci wraz z odpisem postępowania egzekucyjnego ze względu na brak dobrowolnej spłaty. Oprócz tego: rachunki i faktury dotyczące obrotu mugolskimi autami, a także wyciągi walutowe.

Zdaję się na Twoją ekspertyzę.

Udanego dnia,

Daniel

| Flamingo niesie sfałszowane dokumenty zgodnie rzutem
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Daniel Dodge
Czarodzieje
I'm asking you to come there and make me look good. Alright?
Zawód
Inwestor, Złodziej, Diler, Szmugler
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
15
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
15
11
5
Brak karty postaci
02-02-2026, 11:51

Daniel Dodge

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Londyn, 17 maja 1962 r.

Melusine,

Na wszelkie Twoje obiekcje względem mojej osoby zapewne sobie zapracowałem – toteż wiedz, że nie mam Ci za złe owego chłodu. To co najważniejsze: oprócz profesjonalnej, urzędniczej ekspertyzy, zyskałem nader krzepiące przekonanie, że cokolwiek się wydarzy, los Sandy jest pewny. I właściwie za to dziękuję Ci najbardziej. Nie zapomnę tego, co dla nas zrobiłaś - jeśli będziesz czegoś potrzebować, również możesz liczyć na pomocną dłoń. I wszystkie moje talenty.

Przeprosiny są zbędne. Zacząłem działać niezwłocznie po otrzymaniu wezwania, wobec czego wciąż mam w zanadrzu kilka dni zapasu. Rzetelność > Prędkość. Przynajmniej w tym przypadku. Tak jak mówiłem - znam się na swojej robocie, nie dostałabyś ode mnie żadnych bubli, aczkolwiek oddycham z ulgą - jeśli twierdzisz, że Cringe nie znajdzie tam nic, do czego mógłby się przyczepić. To dobra wiadomość.

Jasne - wiem, jak obchodzić się z panami w garniturach. Z jakąś panną pewnie poszłoby łatwiej, ale jak się nie ma, co się lubi… Będę wzorem dobrych manier. Profesjonalnym, uczynnym i nudnym.

Zatem jeszcze raz - jesteśmy ci bardzo wdzięczni. Za Twój czas, pomoc oraz nagięcie… własnych moralnych zasad.

Padam do stópek,

Daniel

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek
Strony (2): « Wstecz 1 2

Skocz do:

Aktualny czas: 14-02-2026, 21:57 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.