• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Organizacja > Akta postaci > Osobiste > Działy osobiste > Morty Dunham > Sybilla
Sybilla
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Morty Dunham
Akolici
Nie pomyl nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu.
Zawód
muzyk - wiolonczelista, wróżbita
Genetyka
Czystość krwi
jasnowidz
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
0
15
OPCM
Transmutacja
0
20
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
11
10
Brak karty postaci
19-09-2025, 17:41

Sybilla
Zaczepna.
Wygląd to tylko pozory, w istocie to zło wcielone. Ochoczo ugryzie cię w palec, jeśli zbudujesz jej taką okazje. Czasem zdarzy jej zgubić list, lub kilka. To nie tak, że to właściciel ignoruje korespondencje i tak usprawiedliwia ewentualny brak odzewu.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta

Strony (3): « Wstecz 1 2 3
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Francesca Goldsmith
Zwolennicy Dumbledore’a
As I watched them I knew I'd probably never be like that
Zawód
Auror
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
mugolak
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
panna
Uroki
Czarna Magia
20
0
OPCM
Transmutacja
20
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
8
10
11
Brak karty postaci
04-02-2026, 21:50

Francesca Goldsmith

— najedź, by rozwinąć pergamin —

Londyn, 1 maja 1962 roku

Morty

Dziękuje, wyszło całkiem dobrze, nieprawdaż? Słyszałam Cię ze środka areny, naprawdę się wykazałeś! Przynieść coś mocniejszego, wiesz co lubię.
Ps. Będzie z nami Leonie, również wiesz co lubi

Wielki Mag roku 1962

Fran

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Leonie Figg
Akolici
together, toward the future, we will paint the chiaroscuro.
Zawód
magibotaniczka
Genetyka
Czystość krwi
czarownica
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
zakurzona
zaręczona
Uroki
Czarna Magia
15
0
OPCM
Transmutacja
15
8
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
5
5
13
Brak karty postaci
04-02-2026, 22:53

Leonie Figg

01.05.1962

Mort,

Ja poproszę winko.

Do zobaczenia,

Leonie

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Rafael Crouch
Czarodzieje
Zawód
Dep. Międzynar. Współpracy Czarodziejów
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
żonaty
Uroki
Czarna Magia
13
0
OPCM
Transmutacja
13
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
5
Siła
Wyt.
Szybkość
10
10
10
Brak karty postaci
05-02-2026, 06:47

Rafael Crouch

Palatium Librae, 8 maja

Szanowny Panie Dunham

Proszę nie być tak skromnym, należą się Panu pełne wyrazy uznania, gdyż to niewątpliwie lwia część Pańskiej zasługi wpłynęła na moją ekscytację samą nauką. Zdobywanie nowej wiedzy bywa frustrujące zwłaszcza na samym początku drogi, lecz w towarzystwie doskonałego nauczyciela wszystko staje się o wiele łatwiejsze i bez wątpienia przyjemniejsze. Sam nadal jestem zdumiony właśnie ową przyjemnością, bo nie sądziłem, że kilka uderzeń w klawisze i poznawanie ich, jak to Pan ujął - faktury, może być tak zajmujące i emocjonalne. Zaskoczyło mnie, jak zwykła gra może pobudzić niemal każdy ze zmysłów. Zaczynam inaczej patrzeć na artystów, którzy mają szczęście przeżywać ten moment przyjemności i ekscytacji za każdym razem, gdy występują.

Podobno człowiek najlepiej uczy się poprzez obserwację i praktykę. Skoro praktykę jest Pan skłonny mi zapewnić, mimo że wiolonczela jest instrumentem wymagającym dla laika, czy zatem w kwestii obserwacji byłby Pan równie skłonny do pomocy? Gdybym, powiedzmy, przyszedł na jeden z występów i zasiadł w pierwszym rzędzie, aby nie uronić ani jednego gestu, pociągnięcia smyczkiem po strunach i ułożenia dłoni? Myślę, że takie doświadczenie pokazałoby mi, czy rzeczywiście byłbym w stanie okiełznać niesforność tego instrumentu.

Formularze i dokumenty potrafią być równie złośliwe jak niektóre instrumenty, dlatego z radością podzielę się swoim doświadczeniem i pomocą w kwestiach formalnych. Proszę się pojawić w dogodnym terminie; jak wspominałem, spędzam w pracy mnóstwo czasu, więc z pewnością znajdzie mnie Pan niemal o każdej porze. Sekretariat działa do godziny szesnastej, w późniejszych godzinach będzie Pan musiał niestety samemu się zaanonsować, nie wątpię jednak, że nie będzie to żadnym problemem. Piętro czwarte, gabinet po prawo na końcu głównego korytarza.

Kłaniam się,

R. C.

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Rafael Crouch
Czarodzieje
Zawód
Dep. Międzynar. Współpracy Czarodziejów
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
żonaty
Uroki
Czarna Magia
13
0
OPCM
Transmutacja
13
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
5
Siła
Wyt.
Szybkość
10
10
10
Brak karty postaci
05-02-2026, 19:53

Rafael Crouch

Palatium Librae, 9 maja

Szanowny Panie Dunham

Pański ostatni list zastał mnie już w łóżku, pozwoliłem sobie więc wstrzymać się z odpowiedzią do dzisiejszego ranka. Przed snem myślałem jednak o Panu o tym, co Pan napisał i doszedłem do wniosku, iż odkrywanie potencjału tkwiącego w fortepianie rzeczywiście może być fascynującą przygodą. Do tej pory nie miewałem zbyt wielu zainteresowań, czuję się więc niczym dziecko, któremu pokazano coś absolutnie nowego i nieznanego, chociaż do tej pory miało to przecież na wyciągnięcie ręki. Nie zliczę, ile razy słuchałem dźwięku fortepianu, ale dopiero z Pana pomocą i zaangażowaniem udało mi się odkryć jego piękno. Jak najbardziej może więc Pan sobie przypisać wszelkie zasługi, choć mam nadzieję, że będzie ich jeszcze więcej. Czeka wszak wiolonczela...

Panie Dunham, Pańska propozycja kolacji jest absolutnie niedopuszczalna. Nie mógłbym sobie pozwolić na to, aby mój mentor zapraszał mnie na kolację i jeszcze za to płacił - to ja winienem postawić się w tej roli. Jeśli nie ma Pan nic przeciwko, znajdę jakiś odpowiedni lokal, gdzie będziemy mogli podyskutować o muzyce, a być może i wsłuchać się w tę graną na żywą. Londyn ma tyle do zaoferowania osobom szukającym artystycznej aury, że nie powinno być to trudne. Domyślam się, że występy przed publicznością mogą być niezwykle stresujące, więc może dodatkowo lampka wina, gdy już zjemy? Mam jeszcze jedną butelkę tego, które piliśmy w Palatium, zdaje się, że Panu smakowało.

Nie ma potrzeby się niczym odwdzięczać, jako urzędnik MM jestem przecież po to, aby służyć obywatelom naszego magicznego świata, a usłużenie pomocą Panu będzie dla mnie szczególnie przyjemne. Proszę też pamiętać, że za przyjęcie łapówki mógłbym mieć poważne problemy, więc naprawdę wystarczy zwykłe podziękowanie, o ile uda mi się rozwiązać Pana problem. Liczę szczerze, że za kilka godzin będę mógł Pana ugościć w swoim gabinecie i pomóc ze wszystkimi formularzami i problemami, jakie Pana dręczą.

Kłaniam się,

R. C.

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Cassius Avery
Śmierciożercy
Haunted spirits in my head, the thoughts themselves are the thinkers
Zawód
badacz umysłów, pracownik MM, zaklinacz
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
błękitna
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
0
25
OPCM
Transmutacja
11
0
Magia Lecznicza
Eliksiry
0
0
Siła
Wyt.
Szybkość
10
10
5
Brak karty postaci
8 godzin(y) temu

Cassius Avery

Rowlands Castle, 3 maja 1962 roku

D r o g i,

Wciąż nie wiem, czy Twoje pożegnanie było groźbą, czy może obietnicą? Zawsze byłeś mistrzem interpretacji — a z pewnością tej muzycznej; czy teraz przewrotnie podsuwasz mi słowną zagadkę i czekasz aż sam wysnuję z niej odpowiednie wnioski? Pozostawiłem Ci wybór, władzę podjęcia decyzji. Czy chcesz napisać dla nas kolejny rozdział?
Powiedz, czy wciąż czujesz na skórze dotyk ciemności, czy to nasuwa Ci jakąś odpowiedź? Z jakim przestrachem oddalasz się od cieni, a może wręcz przeciwnie, w imię wspólnej przeszłości, zanurzasz się w nacierających na Ciebie szeptach? Przecież zawsze dążyłeś do autodestrukcji, ja jedynie dałem Ci do tego kolejne narzędzie — to w pełni zasłużony prezent. Przesłany po latach, na podsumowanie łączącej nas relacji. Pojawienie się znienacka zawsze wychodziło mi najlepiej, musisz przyznać,
Żaden umysł nie był tak podatny na mój dotyk jak Twój. Nawet po latach doskwiera mi jego brak. Interpretuj to jak chcesz — przecież, jak wspomniałem, jesteś w tej dziedzinie mistrzem.
Myślę, że odpowiedź nasunie Ci się wcześniej niż myślisz. Może przyniesie Ci ją jakaś wizja?
Będę czekał. Jestem cierpliwy - uśpiony, mogę czekać latami.

Zastanów się.

Cassius

Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek
Strony (3): « Wstecz 1 2 3

Skocz do:

Aktualny czas: 14-02-2026, 16:42 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.