• Witaj nieznajomy! Logowanie Rejestracja
    Zaloguj się
    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętam hasła

× Obserwowane
    • Brak :(

Serpens > Wielka Brytania > Anglia > Domostwa > Hampshire, Rowlands Castle > Salon muzyczny
Salon muzyczny
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Mistrz Gry
Konta Specjalne
Co ma być to będzie, a jak już będzie, to trzeba się z tym zmierzyć.
Zawód
Mistrz Gry
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
mugol
Sakiewka
Stan cywilny
bezdenna
wdowiec
Uroki
Czarna Magia
OPCM
Transmutacja
Magia Lecznicza
Eliksiry
Siła
Wyt.
Szybkość
Brak karty postaci
27-10-2025, 13:49

Salon muzyczny
W salonie muzycznym znajduje się stuletni fortepian, o którego brzmienie dbają najznakomitsi czarodziejscy specjaliści. Jego dźwięk jest niezwykle głęboki, znakomicie rezonuje z przestrzenią pomieszczenia. Znajduje się w nim bardzo wygodna kanapa i kilka foteli, dla spragnionych wrażeń megalomanów. Po prawej stronie od wejścia, w ścianę wbudowano kominek. W chłodniejsze miesiące zawsze trzeszczy w nim ogień.
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta

Strony (2): « Wstecz 1 2
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Lysander Hatley
Czarodzieje
Marność nad marnościami
Zawód
twórca magicznych protez w Howell's Hand
Genetyka
Czystość krwi
czarodziej
półkrwi
Sakiewka
Stan cywilny
stabilna
kawaler
Uroki
Czarna Magia
0
0
OPCM
Transmutacja
7
10
Magia Lecznicza
Eliksiry
15
4
Siła
Wyt.
Szybkość
5
10
10
Brak karty postaci
07-02-2026, 22:43
Chłopiec jest cierpliwy. Znosi każde badanie ze spokojem, bez zbędnych emocji. Podobnie jego ojciec — nie odzywa się wcale, nie komentuje, nie zadaje zbędnych pytań. To ułatwia mi sprawę i zdecydowanie skraca czas pracy. Zwykle nie jest to rzecz oczywista, rodzice i opiekunowie lubią zadawać pytania, przebija się przez nie niejednokrotnie troska i obawa. Nie mam im tego za złe, choć sam muszę wtedy ćwiczyć własną cierpliwość. Ostatecznie jednak nie wiem, czy chciałbym aby każde moje spotkanie z pacjentem wyglądało tak jak to dzisiejsze. Normalnie uznałbym, że ojciec i syn mają do siebie dużo zaufania i że nie potrzeba tu ciągłej kontroli. Ta scena wywołuje jednak zupełnie odmienne emocje: mam w sobie coś z niepokoju i rodzącego się w mięśniach napięcia. Milczenie spowija wszystko dookoła gęstym, nieprzyjemnym filmem. Zdaje mi się, że chłopiec milczy, bo musi, tak go nauczono i tego wymaga się na co dzień. Może odkrywam w nim paralelę do mojego dziecięcego żywota? Bywały bowiem takie momenty, w których niczym struna stałem wyprostowany i nie mogłem nawet drgnąć pod czujnym okiem Eara. Nawet do teraz mrozi to krew w moich żyłach.
Kiedy Avery odsyła chłopca, kiwam lekko głową na pożegnanie, potem zabieram się do układania moich poszczególnych przyrządów w torbie. Po kilka razy sprawdzam, chcąc złapać oddech i przygotować słowa wyjaśnienia. Kiedy mam pewność, że drzwi zamknęły się za chłopcem. Powracam na fotel, gdzie siedziałem jeszcze kilkanaście minut temu.
— Cóż, mogę powiedzieć, że czucie powierzchniowe jest zaburzone jedynie nieznacznie. Największego uszczerbku doznały mięśnie i nerwy palca wskazującego, co jest wyzwaniem, lecz proszę się nie martwić. Będę musiał dostosować poszczególne cylindry protezy do nierównych impulsów. Myślę, że odpowiednie wyregulowanie nie powinno zaburzać funkcjonowania całości. — To z plusów. — Niestety schody mogą pojawić się z koordynacją, Blake niestety miał pewien problem z odczytywaniem wrażenia przestrzennego z uszkodzonej dłoni, co może utrudniać później koordynowanie ruchów protezy, ale to kwestia, którą może uda się również skorygować po pierwsze magią, po drugie wytrwałymi ćwiczeniami. Jestem dobrej myśli — podsumowuję spokojnie. Nie jest źle, ale też nie jest to prosty przypadek. Do wszystkiego dochodzi wiek chłopca — on wciąż rośnie, a niestety, protezy mają swoje ograniczenia, nawet jeśli używać transmutacji. W okresie dojrzewania trzeba wszystko wymieniać dość często, co wiąże się z kosztami, lecz chyba to nie stanowi problemu dla Averych. — Tak, na pewno będę potrzebował jeszcze zobaczyć się z pana synem, aby przeprowadzić więcej testów. Więc zapraszam. Do tego czasu postaram się dostosować jeden z moich prototypów, aby Blake mógł spróbować jak to będzie. Ja też go poobserwuję, zmodyfikuję część rzeczy i potem będę działać dalej. — Wygląda na to, że moja wizyta dobiega końca. Potrzebuję odetchnąć na zewnątrz. Nagle czuję tęsknotę za swoim mieszkaniem. Napięcie skumulowane w barkach zaczyna mi ciążyć. Podnoszę się z fotela i zbieram z podłogi torbę. — Panie Avery, dziękuję za dzisiaj. Myślę, że zebrałem większość informacji, których potrzebuję, dlatego powinienem już pójść. Nietaktem jest nadużywać cudzej gościnności. — Uśmiecham się uprzejmie i lekkim skinieniem żegnam gospodarza. — Napiszę wkrótce, aby ustalić dogodny dla nas wszystkich termin wizyty. Do zobaczenia. — Za drzwiami czeka już na mnie ta sama osoba, która wprowadziła mnie do posiadłości. Nim wychodzę na zewnątrz mija kilka kolejnych, długich minut.
Powietrze jest rześkie, a ja mimo wszystko zadowolony. Zdaje się, że chwyciłem całkiem dobre zlecenie.

ztx2
    Odpowiedz
  • Odpowiedz na posta
Starszy wątek | Nowszy wątek
Strony (2): « Wstecz 1 2

Skocz do:

Aktualny czas: 14-02-2026, 18:32 Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.